Stoppen met roken
Hypnose is een effectieve manier om te stoppen met roken. Omdat roken vaak een onderbewuste drang is kunnen we hier eenvoudig een commando aan toewijzen dat er voor zorgt dat jij deze drang onder controle krijgt.
Stoppen met blowen
Net als met roken is blowen vaak een onderbewuste drang die er voor zorgt dat het een verslaving word. Met hypnose zorgen we ervoor dat uw drang naar wiet of hasj verdwijnt.
Stoppen met drugs
Bent u verslaafd aan drugs? Dan is hypnose een effectief middel om deze verslaving te doen doorbreken.
Alcoholverslaving
Alleen omdat alcohol legaal is betekent niet dat het geen verslaving kan worden. Doormiddel van hypnose veranderen we uw onderbewustzijn zodat jij zonder verslaving verder kunt.
Virtuele maagband
Heb jij last van overgewicht en vind je de complicaties van een echte maagband wellicht iets te veel van het goede. Neem dan een virtuele maagband. Het heeft het zelfde effect van een normale maagband alleen is deze volledig mentaal en u hoeft dus geen operatie te ondergaan.
Energie booster
Heb jij te weinig energie probeer dan eens een energie booster onder hypnose. Gegarandeerd succes en je hebt maar 1 sessie nodig voor een blijvend resultaat.
Zelfvertrouwen booster
Zit je in de put? Of gewoon niet lekker in je vel. Neem een zelfvertrouwen booster. Het zorgt voor meer zelfliefde en vertrouwen in het kunnen.
Ben jij een shopaholic?
Klam jij met een koopverslaving? Neem een 1malige sessie om deze koopverslaving te doen doorbreken.
Hypnotherapie in de praktijk


Er zijn momenten waarop we gevoelens en gedrag vertonen waar we ons niet bewust van zijn. Ruim 90 tot 95% van onze handelingen doen we onderbewust. Met behulp van hypnotherapie kunnen we het onderbewustzijn her programmeren.

 

WAT IS HYPNOSE?

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance. Het woord Hypnose komt voort uit het Grieks (ὑπνος hupnos, slaap).

Gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie word hypnose veelal uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen.

Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en onder begeleiding van de hypnotiseur een bepaald onderwerp geconcentreerd behandeld.

Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt.
Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek reeds lang daarvoor toegepast door tovenaars en genezers.

Volgens sommigen is er maar 1 vorm van hypnose. Dat is zelfhypnose.
Zelfs onder begeleiding van een hypnotiseur is het de cliënt zelf die toestaat of er een trance ontwikkelt kan worden.

Er zijn verschillende stadia van hypnose, van licht zoals een lichte roes tot een zeer zware hypnotische toestand met een totaal verlies van (zelf)bewustzijn en waarbij zelfs een blokkade van zintuiglijke en pijnprikkels kan optreden. Een lichte hypnotische toestand kan vergeleken worden met een situatie waarin men alles om zich heen even vergeet, zoals het diep verzonken zitten in een boek of het kijken naar een spannende film waar men helemaal in opgaat.

De hypnotiseur dient integer te zijn, vertrouwen en gezag uit te stralen. Het is voor een diepere hypnose noodzakelijk dat de gehypnotiseerde zijn zelfcontrole en verantwoordelijkheid tot een bepaald niveau overdraagt aan de hypnotiseur. Op die manier kan de gehypnotiseerde een voldoende hogere vernauwing (concentratie) van zijn bewustzijn verkrijgen. Hij maakt als het ware zijn geest los van allerlei standaard processen en verwacht dat deze overgenomen worden door de hypnotiseur.